Testimonials
030-6037320
info@rijschool-keser.nl
06-19204571
Menu
Close

2TODRIVE

2TODRIVE

Voor je 18e rijden onder begeleiding.

Wat is 2todrive?

2toDrive is ontstaan in 2011 en is ingevoerd om de verkeersveiligheid te vergroten. Dit initiatief was ingezet om jongeren vanaf 16,5 jaar in staat te stellen om met rijlessen te beginnen. Wanneer zij na hun 17e verjaardag hun theorie hebben gehaald, mogen ze al afrijden. De periode tussen 17 en 18 jaar met een auto-rijbewijs geeft deze groep jongeren de vrijheid om te rijden. De enige compromis die de regering stelt is dat de jongere chauffeur in gezelschap van een ervaren passagier is vergezeld die al langer dan 5 jaar zijn of haar rijbewijs heeft. Bestuurders met weinig ervaring zijn gemiddeld waarschijnlijker betrokken bij een ongeval in het verkeer. 2toDrive is enorm handig om beginnende bestuurders in een veilige omgeving ervaring op te laten doen. Natuurlijk moet jij nog steeds goed kijken en sturen. Zo word jij een zelfverzekerdere bestuurder en heb je minder kans op verkeersongevallen. 

 

 

Voorwaarden voor een 2todrive begeleiderspas

Voor 2todrive in Nederland geldt dat iedereen die aan de onderstaande eisen voldoet, een 2todrive begeleidingspas mag aanvragen. Je mag zelf kiezen wie jou coached. Hieronder volgen de 2todrive regels.

 

De 2todrive coach:

  • moet ten minste 5 jaar in het bezit zijn van een Nederlands personenautorijbewijs (rijbewijs B);
  • is tenminste 27 jaar oud;
  • staat ingeschreven in de Nederlandse Basisregistratie Personen (BRP) met een woonadres in Nederland;
  • mag voor het verzoek voor een begeleiderspas 4 jaar lang geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad.Dit zijn serieuzere delicten zoals rijden onder invloed of doorrijden na een aanrijding;
  • mag voor de aanvraag van een begeleiderspas voor 4 jaar geen alcohol cursus opgelegd hebben gekregen door de regering;
  • heeft voor 4 jaar geen ongeldigverklaring hebben gehad, op basis van een onderzoek naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid;
  • mag geen alchohol of drugs gebruiken of daarvan onder invloed zijn  tijdens het rijden;
  • Heeft een geldig rijbewijs om te tonen.

 

 

Hoe vraag ik een begeleiderspas aan?

Na de 2todrive regels door te nemen is het tijd voor je begeleiderspas. Er zijn een paar stappen die je moet volgen om dit te doen. Het is uiterst belangrijk dat je een begeleiderspas hebt voordat je je autorijbewijs aanvraagt. Je mag de pas aanvragen vanaf 16,5 jaar. Je kan zonder deze pas geen rijbewijs aanvragen. Bij het aanvragen van je rijbewijs op je 17e checked de gemeente namelijk of jij zo’n pas hebt aangevraagd. Je moet minimaal 1 en mag maximaal 5 begeleiders registeren. Zorg er ook voor dat de begeleider(s) naar jouw keuze eerst zijn geregistreerd via RDW.nl, zodat je ze kan aanvinken als coach tijdens je 2todrive begeleiderspas aanvraag. De begeleider registratie en de begeleiderspas aanvraag kunnen beiden via RDW.nl.  Daar staat een instructie bij. Dus nogmaals, eerst de begeleiders laten registreren en daarna pas je pas aanvragen. De kosten voor deze pas zijn 25,-. Bij aanpassingen moet je je begeleidingspas vernieuwen en dus opnieuw aanvragen.

 

 

zestien jaar

Op je 15e kan je niet wachten om ouder te zijn. Geen afhankelijkheid van anderen en alle extra vrijheid die bij volwassen worden komt kijken. Na voor je gevoel eeuwen te hebben gewacht is de dag dan eindelijk aangebroken, je word zestien jaar. Eindelijk kun je die dingen doen die voorheen niet mochten, omdat je te jong was. Nu kan je zestien plus films kijken thuis en in de bioscoop. Je kan op jezelf gaan wonen als je zou willen. Je kan helemaal losgaan in een discotheek. Maar het aller belangrijkste is dat nu je eindelijk 16 bent, jij voor je auto-theorie kan gaan. Hier zet je die eerste stap voor je Autorijbewijs B.

 

Wanneer je zes maanden verder bent en je bent zestien en een half geworden, mag je zelfs beginnen met rijlessen. In het begin gaat het heel spannend worden maar ik van rijschool Keser Utrecht zorg ervoor dat jij jou thuis voelt.

 

 

zeventien jaar

Nu zou je je auto theorie misschien al hebben gehaald. Wanneer we nog eens zes maanden verder zijn ben je zeventien. Je hebt al veel meer ervaring en begint te veranderen in een jong-volwassene. één van de grootste troeven van 17 worden is dat je je praktijk examen kan afleggen, om vervolgens je rijbewijs op te halen bij de gemeente.

 

Alhoewel je nu kan gaan en staan waar je wilt, wanneer je als een zeventien jarige je rijbewijs hebt, mag je nog niet de weg op in je eentje. Je mag alleen meerijden met coaches die jij zelf selecteert. Dit is omdat je volgens de wet als zeventien jarige nog niet oud en ervaren genoeg bent om alleen de weg op te kunnen gaan. Wanneer je van je zeventiende tot je achttiende gereden hebt met een 2todrive coach weet je al veel meer en ben je er klaar voor zelfstandig de weg op te gaan.

 

 

achttien jaar

Je bent nu achttien jaar. Je mag alles in je eentje doen en dankzij de hulp van je coaches weetje precies hoe het allemaal moet. Ik, van rijschool Keser Utrecht zal, van begin tot eind, op elk moment van de dag, met raad en daad voor je klaar staan. Wil je langs voor een proefles? schrijf je dan hier in.