Rijschool Woerden

Je bent op zoek naar een geschikte rijschool in Woerden? Wij van rijschool Keser hebben al 16 jaar rijervaring. Zo geven we autorijlessen in Utrecht en omgeving. Mehmet heeft al honderden leerlingen in 1x laten slagen voor hen rijbewijs. Zijn specialist is de professionaliteit en persoonlijke aanpak dat hem drijft.

Autorijlessen volgen in Utrecht bij rijschool Keser

Zelfs de meest ervaren chauffeurs kennen niet altijd alle subtiliteiten of nuances die het rijden gemakkelijker kunnen maken. Wij van rijschool Keser geven enkele praktische tips voor de leerlingen uit Utrecht en omgeving.

Als je spiegels niet goed zijn afgesteld, ontstaat er een dode hoek. Een dode hoek is een deel van de weg dat u niet kunt zien, waardoor u een auto kunt missen die op een aangrenzende rijstrook rijdt. Om dode hoeken te elimineren, stelt u uw zijspiegels zo in dat u uw auto er niet in kunt zien. Om te controleren of er een dode hoek is, rijdt u in zijn achteruitkijkspiegel langs een andere geparkeerde auto. Zodra het uit beeld is, zou je het met je perifere zicht moeten zien.

De achteruitkijkspiegel moet zo worden afgesteld dat u de achterruit van uw auto volledig kunt zien. Bij het afstellen van de spiegels dient u zich in uw normale rijpositie te bevinden.

Goedkoopste rijschool Woerden Keser rijles

Als je kuilen op de weg wilt vermijden en geen krassen op je wieldoppen wilt tijdens het parkeren, moet je leren voelen waar de wielen zich bevinden. Pak een lege plastic fles, stap erop met je voet en zet hem op de weg. Oefen er om de beurt over met je linker- en rechtervoorwiel. Open het raam om de fles te horen kraken.

Voor zelfs de kleinste plassen, kun je beter vertragen en er soepel doorheen gaan zonder te manoeuvreren of van snelheid te veranderen. Als u snel rijdt, bestaat de kans dat er water in het ontstekingssysteem komt en de motor doet afslaan. Bovendien kan aquaplaning beginnen – dat is wanneer een auto grip verliest en u de controle over de auto verliest.

rijschool woerden

rijschool woerden

Nadat u een grote plas bent gepasseerd, moet u uw motor niet uitschakelen en uw snelheid niet wijzigen. Droog eerst de remmen: gaspedaal indrukken, rempedaal een paar keer indrukken. Wrijving veroorzaakt hitte, waardoor water uit de remblokken verdampt.

Kijk niet alleen uit voor de auto recht voor je, maar ook voor degenen verderop. Bestuurders van grotere voertuigen (vrachtwagen en bussen) zien situaties op de weg veel duidelijker. Als ze in één keer van rijstrook beginnen te veranderen, is de kans groot dat ze een auto-ongeluk of een ander soort wegversperring hebben gezien. Volg het voorbeeld en verander ook van rijstrook.

× Direct Contact